Activitats

Per tal de difondre i promoure l’activitat econòmica a la ciutat de Barcelona, cada any organitzem diverses activitats dirigides a empreses del sector financer i administracions.

17 desembre,2020

El Euro Digital: Perspectiva del Eurosistema

Lloc: Webinar. Organitzadors: Banc d’Espanya i Barcelona Centre Financer Europeu. Hora: 17:00.

Ponent: Sr. Carlos Conesa, Director General Adjunt d’Innovació Financera i Infraestructures de Mercat del Banco de España.

02 desembre,2020

European Green Deal: Una oportunitat per a les PIMES d’esdevenir sostenibles

Lloc: Zoom. Organitzadors: PIMEC, Col·legi d’Economistes de Catalunya i Barcelona Centre Financer Europeu. Hora: 10:00.

Ponents: Sr. Jaume Puig, president de la Comissió de Sostenibilitat de PIMEC; Sra. Ana García, presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya; Sr. Luis Herrero, president de Barcelona Centre Financer Europeu For Sustainability; Sra. Laura Rahola, cap de Comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Sr. Antoni Vallès, director de Desenvolupament de Negoci de l’Institut Català de Finances; Sr. José Manuel Pedregal Varela, director de Solucions de Finançament de Banc Sabadell; Sr. Joan Pera, CEO de Manufactures Arpe i president de PIMEC Maresme – Barcelonès Nord; Sr. Joan Vila, propietari LC Paper i president de la Comissió d’Energia de PIMEC; Sr. Pol Font, de la Comissió d’Economia Financera, Col·legi d’Economistes de Catalunya; Sr. Joan Barfull, director tècnic de la Comissió de Sostenibilitat de PIMEC.

05 novembre,2020

Launch of UN FC4S pan - European Sustainable Finance Skills Gap Report supported by Deloitte.

Lloc: Webinar. Organitzador: Financial Centres For Sustainability FC4SHora: 9:00am – 10:30am.

Michael Flynn, Partner and global financial advisory public sector leader and the infrastructure & capital projects Emea Leader, Deloitte; Anne-Claire Roux, CEO Finance for Tomorrow Paris; Antoni Ballabriga, Global Head of Responsible Business, BBVA and Chairman of the Sustainable Finance Working Group, European Banking; Jean Laville, Deputy CEO, Geneva, Swiss Sustainable Finance; Stephen Nolan, Managing Director, UN convened Financial Centres for Sustainability (FC4S).

29 octubre,2020

Els emissors sobirans davant la revolució sostenible

Lloc: Webinar. Organitzadors: IEF i Caixa d’Enginyers. Hora: 18h.

Ponent: Andrés Alonso, economista senior del Banc d’Espanya.

28 octubre,2020

BForPlanet - Live. II Encuentro por un modelo productivo sostenible

Lloc: Event virtual. Organitzador: BforPlanet. Hora: 12:00 CET.

Ponents: Francisco Lombardo, Fundador de BForPlanet; Constantí Serrallonga, Director General de la Fira de Barcelona; Pau Relat, President de la Fira de Barcelona; Jaume Collboni, Primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Rodolfo Lacy, Director de Medi Ambient de la OCDE; Josep González, President de PIMEC; Ángel Alloza, CEO de Corporate Excellence; Leire Pajín, Presidenta de REDS; Mónica Oviedo, Responsable de Gestió de Sostenibilitat de IBERDROLA; Josep Sánchez Llibre, President FOMENT del Treball; Cristina Sánchez, Directora General de Pacte Mundial; Joan Tristany, Director General de AMEC; Ana Palencia, Directora de Comunicació i Sostenibilitat de Unilever; Antoni Ballabriga, Director Global de Negoci del BBVA; Nacho García-Valdecasas, Sustainability Lead per Espanya i Itàlia d’Amazon.

09 juliol,2020

BForPlanet - Live. I Encuentro por un futuro sostenible

Lloc: Event virtual. Organitzador: BforPlanet. Hora: 17:00 CET.

Ponents: Teresa Ribera, Vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic d’Espanya; Pedro Duque, Ministre de Ciència i Innovació d’Espanya; Pau Relat, President de la Fira de Barcelona; Francisco Lombardo, fundador de BforPlanet; Joan Tristany, Director General d’AMEC; Jaume Collboni, Primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat en el Govern de Catalunya; Bernat Solé, Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència en el Govern de Catalunya; Manuel Pulgar, Director del programa internacional de Clima y Energia WWF; Daniel Truran, Ambaixador de B Corp en B Lab Europe, Director General de ebbf – ethical business building the future; Yolanda Kakabadse, Exministra de Medi Ambient de l’Equador (1998-2000); Augusto López-Claros, Economista, Director d’Indicadors Globals i Anàlisi del Banc Mundial; Juan Costa, responsable de la divisió internacional sobre el canvi climàtic de Ernst & Young; Nicolás Cock, President de BioProtection Global; José Carlos Díez, membre del consell assessor per Amèrica Llatina del PNUD.

25 juny,2020

Global perspectives on how financial regulations can guide the transition to a low-carbon economy

Lloc: Webinar. Organitzadors: Institute for Climate Economics (I4CE) i Financial Centres for Sustainability (FC4S). Hora: 9:30-10:45.

20 maig,2020

Talk with TEG Experts: EU Benchmarks Report. A discussion on Climate & ESG Benchmarks

Lloc: Webinar. Organitzador: Climate Bonds. Hora: 15:00 Paris (14:00 London).

Speakers: Andreas Hoepner, Professor of Operational Risk, Banking & Finance at the Michael Smurfit Graduate Business School and the Lochlann Quinn School of Business of University College Dublin (UCD); Elena Philipova, Refinitiv; Sean Kidney, Climate Bonds Initiative.

19 maig,2020

Els efectes de la pandèmia

Lloc: ClickMeeting. Organitzadors: Círculo del Liceo i IEF. Hora: 19:00h.

El Cercle del Liceu, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Financers, va celebrar la conferència en directe «Els efectes de la pandèmia» amb Josep Soler (Director General de l’Institut d’Estudis Financers) i Juan José Terraza (jurista).

Els ponents analitzen els efectes de la pandèmia en l’economia i les perspectives de futur, així com la gestió de la crisi i com ha influït aquesta en les llibertats fonamentals. La conferència aborda temes com:

  1. Les repercussions econòmiques de la pandèmia.
  2. L’Europa rica i l’Europa pobra.
  3. Aportacions econòmiques de l’Unió Europea.
  4. Tensió entre blocs (els EUA, Rússia, la Xina amb Europa).
  5. El comandament únic i les llibertats fonamentals.
  6. Recentralització.
  7. Comunicació tutelada.
24 abril,2020

Climate Bonds Green Bonds Treasury Survey 2020 Launch

Lloc: Event virtual. Organitzador: Climate Bonds. Hora: 15:00h.

Speakers: Carlo Houblie, Luxembourg Stock Exchange, Lars Mac Key, Danske Bank, Lea Muething, Climate Bonds Initiative, Caroline Harrison, Climate Bonds Initiative